نوشته شده توسط : امیر

ده حقه بزرگ دنیای فوتبال

تاريخ: ۰۳ مهر ۱۳۸۹-
 

 

دنیای فوتبال بجز رقابت‌های درون زمین چمن گاهی زمینه بروز حقه‌ها و کلاهبرداری‌های عجیبی میشود که در نوع خود بی نظیرند. در این خبر ده حقه تاریخی در این زمینه را می‌خوانیم.
 
هفته گذشته در خبرها خواندیم که تیم ملی بحرین که قرار بود دیداری دوستانه برابر تیم ملی توگو برگذار نماید 3 بر صفر تیمی را شکست داد که بعداً معلوم شد هیچ ارتباطی با تیم ملی توگو ندارد. این تنها یکی از موارد کلاهبرداری بود که در دنیای فوتبال چندان هم غیرمعمول نیست.

وب سایت ورزشی گل در گزارشی به قلم پیتر استانتن 10 مورد از جنجالی ترین موارد کلاهبرداری در دنیای فوتبال را بررسی کرده که در ادامه خواهید خواند.

بحرین3 -0 توگو، مطمئنی؟

هفته گذشته نمایندگان فوتبال بحرین ظاهراً به سهولت تیم ملی توگو را شکست دادند اما بعد معلوم شد که این تیم مجموعه‌ای از بازیکنانی متظاهر بود که خود را به جای تیم ملی توگو جا زده بودند.

یک سخنگوی فدراسیون فوتبال بحرین در این خصوص می‌گوید:بازی بسیار بد «توگویی ها» ما را شگفت زده کرد اما اینکه با تیمی جعلی مسابقه داده ایم غیر قابل باور بود. بحرینی‌ها از عدم آمادگی و تکنیک پایین حریف شگفت زده شدند با این همه ادعای برخی در خصوص ساختگی بودن هماهنگ کننده این بازی را نیز رد می‌کردند.

وزیر ورزش توگو اعلام کرد که هیچ تماسی در خصوص این دیدار دوستانه با او گرفته نشده است و بازیکنان ساختگی علی رغم همراه داشتن مدارک قابل قبول از سوی فدراسیون فوتبال توگو اعزام نشده‌اند. جوزف هیکرزبرگر سرمربی بحرین تاکید کرد که این اتفاق نادر چیزی جز وقت تلف کردن نبود.

کارل پاور - مرد دوازدهم

پاور مشهورترین انگلیسی در عبور از سیستم‌های امنیتی و حقه زدن به مامورین حفاظتی است. او کسی است که برای دیدن تیم هنمان وارد زمین تنیس در ویمبلدون شد و به هنگام دیدار تیم انگلستان در مسابقات کریکت Ashes قدم زنان به وسط زمین رفت.

اما آنچه باعث جهانی شدن شهرت پاور شد ورود به زمین ورزشگاه المپیک مونیخ به هنگام دیدار دو تیم منچستریونایتد و بایرن مونیخ در فینال جام قهرمانان باشگاههای اروپا سال 2001 بود.

پاور در حالی که لباس منچستر یونایتد را زیر لباس تیم تلویزیونی بر تن داشت از سد مامورین امنیتی گذشت. پس از ورود به زمین لباسهای رو را در آورده و علی رغم آنکه عده‌ای از بازیکنان منچستر متوجه حضور او شدند موفق شد در جمع بازیکنان منچستر پیش از شروع بازی عکس دسته جمعی بگیرد. دو سال بعد پاور به دلیل بازسازی گل پیروزی فورلان مقابل لیورپول در آنفیلد به همراه 9 تن از دوستانش برای همیشه از حضور در اولدترافورد منع شد.  

الساندرو سارلی حقه باز ایتالیایی به دنبال ریث روورز

نفر وسط الساندرو سارلی کلاهبردار!

سال 2006 کارگزاری ایتالیایی با مسئولین تیم  ریس روورز تماس گرفته ادعا کرد که مامور است در قالب طرحی از سوی فدراسیون فوتبال ایتالیا ستاره‌ای ایتالیایی را به این باشگاه معرفی نماید.

سارلی در انگلستان چندان هم ناشناخته نبود و پیش از چندین هزار پوند از باشگاههایی در ولز و ایرلند کلاهبرداری کرده بود اما درست پیش از امضای قرارداد با ریث رورز هویت واقعی او در برنامه‌ای تلویزیونی به نام "ابر کلاهبرداران" بر ملا شد.

توطئه58 – جام جهانی 1958 تبلیغات جنگ سرد

در سال 2002 مستندی سوئدی با نام "توطئه 58" مدعی شد که جام جهانی 1958 سوئد در حقیقت عملیاتی بود که از سوی کمپانی‌های تلویزیونی آمریکایی و سوئدی با همکاری سرویس اطلاعاتی آمریکا (CIA) و فیفا به عنوان راهبردی در جنگ سرد طرح ریزی شده و این رویداد ورزشی در علم واقعیت وجود نداشته است.

توطئه 58 شواهدی چون عدم تطابق سایه بازیکنان با موقعیت خورشید در زمان برگزاری این مسابقات در سوئد وجود ساختمانهایی در پس زمینه میادین مسابقات که وجود خارجی ندارند را برای تایید ادعاهایش نمایش می‌دهد.

چندی پس از پخش این مستند فاش شد که این مستند کاملا ساختگی و هدف از آن سنجش میزان تاثیرگذاری تبلیغات (پروپاگاندای) تلویزیونی و قدرت این رسانه در وارونه جلوه دادن وقایع است.

پس از موارد متعدد شکایت علیه این فیلم و کارگردان آن شورای نظارت پخش سوئد اعلام کرد که این مستند قانون را نقض نکرده و مستحق مجازات نیست.

ساختگی بودن فیلم این مسابقات که به دلیل حضور چهره‌های شاخصی چون لنارت یوهانسون و ستاره‌های سابق فوتبال سوئد کاملا واقعی جلوه می‌کرد تا پایان این مسابقات مخفی نگه داشته شد.

اسپنسر ترث وی و پول مردم

سال 1990 تیم آلدرشات که در پرداخت بدهی 500 هزار پوندی خود عاجز مانده بود در آستانه ورشکستگی قرار داشت. در این هنگام  بساز بفروشی 19 ساله به نام اسپنسر ترث وی با 200 هزار پوند و با هدف کمک به تامین هزینه‌های تیم در فصل 91-1990 پا به میدان گذاشت.

حضور ترث وی در هیات رئیسه آلدرشات چندان دوام نیاورد زیرا معلوم شد که این بچه مدرسه‌ای نه توان بازپرداخت وام خود را دارد و نه می‌تواند هزینه‌های مالی تیم را تا پایان فصل تامین کند.

ترث وی با با بدنامی از آلدر شات رفت و باشگاه سال 1992 اعلام ورشکستگی کرد. دو سال بعد ترث وی به اتهام کلاهبرداری به زندان افتاد. از آن تاریخ تا کنون اسپنسر ترث وی که به اسپنسر دی شهرت یافته به کلی دگرگون شده اما ذره‌ای از روحیه سرمایه گذاری خود را از دست نداده است.

ترث وی اکنون مالک 2 قایق تفریحی، یک هلی کوپتر و اموال بسیاری است که از سرمایه گذاری‌های موفق خود به دست آورده است. 

علی دیا- پسر عمه ژرژ وه آ


نوامبر 1996 شاهد یکی از مضحک ترین اتفاقات تاریخ لیگ برتر انگلستان بود. فردی که خود را ژرژ وه آ معرفی می‌کرد با گرم ساونس مربی وقت ساوت همپتون تماس گرفته به او توصیه می‌کند که با علی دیا "پسر عمه اش" قرارداد ببندد. در حقیقت فردی که خود را اسطوره آ ث میلان و لیبریا معرفی کرده و زبان به تعریف و تمجید از استعداد و نبوغ علی دیا گشوده بود کسی جز دوست صمیمی علی نبود.

 ساونس بی خبر از همه جا  علی دیا را به خدمت گرفته و در نیمه اول دیدار مقابل لیدز در نقش بازیکن جانشین به زمین رفت. دیا آن چنان بازی ضعیفی به نمایش گذاشت که خودش هم تعویض شد و دیگر هیچ گاه در رقابتهای لیگ برتر دیده نشد. این موضوع تا مدتها سوژه مطبوعات بود و نام دیا در گوشه انگلستان به نامی آشنا بدل شد.  

ماسال باگداف ـ الاغ تنبل در راه آرسنال

حقه‌ای آنچنان  زیرکانه و کامل که حتی وب سایت گل را هم در دام انداخت. دو سال پیش مجموعه از وبلاگ‌ها به طور هماهنگ اخباری درباره ظهور ستاره جوانی از کشور مولداوی در دنیای فوتبال منتشر کردند.

این خبرها در کنار گزارشی که با نام خبرگزاری آسوسیتد پرس  جعل شده بود به همراه مدخلی در دانش نامه ویکی پیدیا که به این بازیکن اختصاص داده شده بود همه بر این نکته تاکید داشت که آرسنال نسبت به خدمت گرفتن این بازیکن 16 ساله ابراز علاقه کرده است.

موضوع به همین جا ختم نشد و گابریل مارکوتی بدون انجام تحقیقات کافی نام ماسال باگداف را در فهرست 50 ستاره در شرف ظهور روزنامه تایمز و بالاتر از مسوت اوزیل قرار داد.

 کمی بعد معلوم شد که چنین بازیکنی در المپیا بالتای مولداوی وجود ندارد و روزنامه تایمز مجبور به عذرخواهی شد. گفته می‌شود که این سناریو را فردی ایرلندی طراحی و اجرا کرده و نام ماسال باگداف تلفظی شبیه به عنوان داستانی سلتی (Gaelic) دارد. این داستان درباره فروشنده‌ای است که تلاش می‌کند الاغ تنبلی را بفروشد.

مجله Slate این شیطنت را حمله‌ای به روزنامه نگاری غیر مسئولانه و توام با سهل انگاری  و افشا کننده وضعیت فعلی بازار نقل و انتقالات قلمداد کرد.

مارادونا به اسپارتاک مسکو می‌رود

نمونه‌ای تاثیرات سیاست فضای باز سیاسی دوران میخائیل گورباچف درتاریخ یکم آوریل سال 1988 پدیدارشد. دراین تاریخ روزنامه ایزوستیا خبری منتشر کرد که درآن مدعی شده بود دیگو مارادونا ستاره تیم ناپولی با مبلغ 6میلیون دلار دستمزد به تیم اسپارتاک مسکو پیوسته است.

این نخستین باری بود که روزنامه‌ای در اتحاد جماهیر شوروی خبری جعلی را به عنوان دروغ آوریل منتشر می‌کرد. بازتاب گسترده این موضوع در رسانه‌های غربی به خصوص اسوسیتد پرس ایزوستیا را مجبور به عذرخواهی و چاپ توضیحاتی دراین خصوص کرد.

رمی گیار- فاتح جام

رمی گیار حقه باز معروف فرانسوی از هیجان ناشی از پیروزی 1 بر صفر لورین مقابل باستیا در فینال جام حذفی فرانسه استفاده کرده در حالی که لباس لورین بر تن داشت به همراه اعضای تیم به روی سکو رفته به شادمانی پرداخت.
 
او آن طور وانمود کرد که زننده گل پیروزی بخش تیمش بوده و دست رئیس جمهور وقت فرانسه ژاک شیراک را فشرد. رمی در چندین کلیپ ویدئویی که در اینتر نت موجود است مهارت خود در کار با توپ را به نمایش گذاشته است.

سون و شیخ قلابی

سال 2006 پیشنهادی وسوسه انگیز سون گوران اریکسون مربی وقت تیم ملی انگلستان را به دوبی کشاند. در دوبی این طور وانمود شد که شیخی اماراتی قصد خرید باشگاه استون ویلا و انتصاب اریکسون به سمت مربیگری این تیم را دارد.

اریکسون با وجود اینکه قراردادش با فدراسیون فوتبال انگلستان پایان نیافته بود اعلام کرد که در صورت پرداخت 5 میلیون پوند دستمزد در فصل این پیشنهاد را خواهد پذیرفت. در این میان اریکسون مطالبی را هم در خصوص تیم انگلستان فاش کرد؛اینکه درآمد مایکل اوون در نیوکاسل بیشتر از رئال مادرید است، دلیل خلق و خوی تند رونی پرورش یافتن در خانواده‌ای فقیر است و یا اینکه ریو فردیناند بازیکن "تنبلی" است.

اریکسون حتی مدعی شده بود که از قرارداد‌های بازیکنان سود عاید مربیان می‌شود. شیخ گمنامی که اریکسون با او وارد مذاکره شده بود در اصل خبرنگاری از روزنامه News of the World یعنی همان روزنامه‌ای بود که اخیراً تبانی تیم ملی کریکت پاکستان را فاش کرد.


:: بازدید از این مطلب : 4668
|
امتیاز مطلب : 44
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

 

متن سرود «پرسپوليس» براي هواداران اين تيم :

 

متن سرود پرسپوليس با مصرع «سرخ بي همتاست ، سرخ بي پرواست» به هواداران تيم ارائه مي‌شود.

داريوش خواجه نوري آهنگساز و نوازنده گيتار در گفت‌وگو با فارس گفت:سرود پرسپوليس در بازي اين تيم با استيل آذين در استوديوم پخش خواهد شد.

وي افزود: با هماهنگي كه با ليدرهاي هواداران صورت گرفته، تمام هواداران پرسپوليس اين سرود را مي‌خوانند و ما ضبط نهايي را انجام مي‌دهيم.

وي ادامه داد: با اين كار تمامي هواداران حاضر در استاديوم، در كليپ تصويري اين سرود شركت خواهند داشت.
اين آهنگساز با اشاره به متن اين قطعه ورزشي گفت: متن سرودي كه قرار است با صداي هواداران ضبط شود به اين شرح است:

سرخ بي همتاست
سرخ بي پرواست
سر خ در رگهاست
سرخ در هرجا هرجا هرجا هرجا
اوووووو
همه با هم پاكوبان باهم
اوووووو
همه با هم هم‌پيمان با هم
اوووووو
اي عشق بي‌پايان ما
اوووووو
پرسپوليس قهرمان ما

خواجه نوري در خاتمه خاطر نشان كرد: طي فراخواني اين شعر نيز به صورت گسترده‌تر در اختيار هواداران قرار خواهد گرفت تا در روز بازي همه با هم آن را بخوانند.



:: بازدید از این مطلب : 1022
|
امتیاز مطلب : 49
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

سرود تیم بارسلونا :

Chants: El Cant del Barça

 

(سرود تیم بارسلونا):(Lyrics (in Catala)

(Tot el camp
és un clam
som la gent blaugrana
Tant se val d’on venim
si del sud o del nord
ara estem d’acord, ara estem d’acord,
una bandera ens agermana.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom el sap tothom:
Barça, Barça, Baaarça!

Jugadors, seguidors,
tots units fem força.
Son molt anys plens d’afanys,
son molts gols que hem cridat
i s’ha demostrat, i s’ha demostrat,
que mai ningú no ens podrà tòrcer.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom el sap tothom:
Barça, Barça, Baaarça!

(سرود بارسا ترجمه شده به انگلیسی):English Translation

The whole stadium
loudly cheers
We’re the blue and claret supporters
It matters not where we hail from
Whether it’s the south or the north
Now we all agree, we all agree,
One flag unites us in brotherhood.
Blue and claret blowing in the wind
One valiant cry
We’ve got a name that everyone knows:
Barça, Barça, Baaarça!

Players, Supporters
United we are strong.
We’ve worked so hard over the years,
We’ve shouted many goals
And we have shown, we have shown,
That no one can ever break us.
Blue and claret blowing in the wind
One valiant cry
We’ve got a name that everyone knows:
Barça, Barça, Baaarça!



 


:: بازدید از این مطلب : 1084
|
امتیاز مطلب : 78
|
تعداد امتیازدهندگان : 16
|
مجموع امتیاز : 16
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

 

آرم‌ها و لباس‌ها

نخستین آرم باشگاه بارسلونا

آرم اصلی باشگاه به شکل تاجی دربالای تصویر به یادگار تاج و تخت آراگون و خفاشی نماد شاه جیمز بود که به دو شاخه یکی از درخت برگ بو و دیگری نخل احاطه شده.[۶۹] در سال ۱۹۱۰ این باشگاه مسابقه‌ای بین اعضای خود به وجود آورد تا آن‌ها طرحی برای باشگاه به عنوان نماد بسازند. کارلوس کومامالا، که در آن زمان برای باشگاه بازی می‌کرد، برنده شد. پیشنهاد کومامالا امروزه با تغییراتی جزئی به نماد باشگاه بدل گشته. تاج شامل صلیب سنت جورج در قسمت بالا گوشه‌ی چپ با پرچم کاتالان در کنار آن، و رنگ تیم در پایین بود.[۷۰]

رنگ‌های آبی و قرمز از پیراهن برای اولین بار در دیدار مقابل اسپانیا در سال ۱۹۰۰ استفاده شد.[۷۱] برای استفاده از طرح آبی و قرمز در پیراهن بارسلونا چند نظرسنجی تهیه شدند. فرزند اول رئيس جمهور، آرتور شوخ، ادعا کرد آن ایده از پدرش به عنوان رنگ همان تیم مدرسه تیلور تاجر بود.[۷۲]

رنگ پیراهن

در مورد منشا و مبدا رنگ پیراهن بارسلونا، چندین روایت مختلف تاریخی وجود دارد که هر یک رنگ پیراهن بارسلونا را منتسب به موضوعی می دانند. طبق یکی از معتبرترین این روایت ها، انتخاب رنگ آبی و اناری به خوان گمپر، موسس باشگاه، نسبت داده شده است.

اخیراً اما این نتیجه گیری به دست آمده است که ایده انتخاب رنگ آبی و اناری برای پیراهن بارسلونا، از تیم سوئیسیاف‌سی بازل گرفته شده، باشگاهی که گفته می‌شود گمپر در گذشته در آن بازی می کرده است. با این حال شواهد به دست آمده از نوادگان گمپر، نشان می دهد که موسس بارسا هرگز ارتباطی با باشگاه سوئیسی نداشته است.



:: بازدید از این مطلب : 1316
|
امتیاز مطلب : 48
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

 

هواداران باشگاه

طرفداران بارسا در نیوکمپ

ال کلاسیکو

رقابت شدید میان دو تیم قوی‌تر در لیگ‌های ملی بسیار معمول است و این در لا لیگا نیز صدق می‌کند، جایی که به بازی میان بارسلونا و رئال مادرید ال کلاسیکو (به اسپانیایی: El Clásico) می‌گویند. از ابتدای رقابت‌های ملی این دو تیم به عنوان نماینده دو منطقه و شهر رقیب، کاتالونیا و کاستیل شناخته می‌شوند. این رقابت بازتابی از تنش‌های فرهنگی و سیاسی میان دو منطقه است که از جنگ داخلی اسپانیا نشات می‌گیرد.[۵۵]



:: بازدید از این مطلب : 888
|
امتیاز مطلب : 45
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

 

ریورا٬ جمهوری خواهی و جنگ داخلی (۱۹۲۳-۱۹۵۷)

 

 
تصویر سیاه و سفید از بالا، دود انفجار بمب قابل مشاهده است.
بمباران هوایی بارسلون در ۱۹۳۸

در ۱۴ ژوئن ۱۹۲۵، جمعیت حاضر در یک مسابقه در حرکتی خودجوش در اعتراض به دیکتاتوری میگوئل پریمو ده ریورا سرود ملی را هو کردند. حکومت در واکنش به این عمل ورزشگاه را شش ماه تعطیل کرد و گمپر نیز مجور به کناره‌گیری از ریاست باشگاه شد.[۱۲] همزمان با حرکت حرفه‌ای شدن باشگاه‌ها، در ۱۹۲۶ مدیران بارسلونا برای اولین بار حرکت بارسلونا درجهت حرفه‌ای شدن اعلام کردند.[۱۰] در ۱۹۲۸، بارسلونا پیروز جام اسپانیا شد که در مراسم آن ترانه‌ی اودا اِ پلاکتو که توسط یکی از اعضای اصلی گروه «نسل ۲۷»، رافائا آلبرتی در وصف عملکرد قهرمانانه دروازه بان بارسا، نوشته شده بود، خوانده شد.[۱۳] در ۳۰ ژولای ۱۹۳۰، بنیان گذار باشگاه، خوان گمپر، بعد از دوره‌ای افسردگی به واسطه مشکلات شخصی و اقتصادی اقدام به خودکشی کرد.[۶]



:: بازدید از این مطلب : 710
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 فروردين 1390 | نظرات ()